Προϊόντα

Καυσόξυλα

Στην Ξυλούπολη θα βρείτε όλων των ειδών τα καυσόξυλα. Όλα μας τα ξύλα είναι κομμένα στο κατάλληλο μήκος, ομοιόμορφα. Τα ξύλα είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να είναι στεγνά και να χαρίζουν μια όμορφη φλόγα στο τζάκι σας.
Τα καυσόξυλα χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες: στα μαλακά και στα σκληρά.

Οξιά – Πεύκο

Τα μαλακά ξύλα για τζάκι ενδεικτικά είναι η οξιά και το πεύκο τα οποία όταν καίγονται δίνουν ζωηρή και έντονη φλόγα στη φωτιά. Είναι κατάλληλα για να ξεκινήσετε τη φωτιά στο τζάκι σας.

Ελιά – Δρυς – Πουρνάρι

Στα σκληρά ξύλα για τζάκι συγκαταλέγονται η ελιά, το δρυς και το πουρνάρι. Αποτελούν την καλύτερη ποιότητα ξύλου καθώς όταν καίγονται χαρίζουν τη μεγαλύτερη θερμότητα στο τζάκι ή τη σόμπα σας. Η καύση τους είναι αργή που σημαίνει ότι διαρκεί περισσότερο.

Τα διάφορα είδη ξύλου χαρακτηρίζονται από το δέντρο ή θάμνο που προέρχονται, από το ειδικό βάρος τους, από την υγρασία που φέρουν, από τη διάρκεια χρόνου καύσης καθώς και από το κόστος αγοράς.

Το είδος των καυσόξυλων που θα χρησιμοποιήσουμε στο τζάκι μας έχει μεγάλη σημασία για τη δύναμη και τη διάρκεια της φλόγας. Υπάρχουν ξύλα για τζάκι από διάφορα είδη δέντρων όπως η ελιά, το πουρνάρι, η καστανιά, η οξιά, η βελανιδιά κ.α.

Για τη σωστή επιλογή των ξύλων για τζάκι χρειάζονται γνώσεις και, κυρίως, πείρα. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιο είδος ξύλου είναι κατάλληλο για τζάκι, αν η φωτιά του διατηρείται αρκετή ώρα, αν καπνίζει κλπ. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε πώς να αγοράζουμε τα καυσόξυλα.

Προσανάμματα

Φυσικά προσανάμματα (δαδιά) άριστης ποιότητας

Τα φυσικά προσανάμματα που θα χρησιμοποιήσετε για το τζάκι ή την ξυλόσομπά σας θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, να μην έχουν υγρασία και να είναι από ξύλο που αναφλέγεται εύκολα.

Διαθέτουμε προσανάμματα από διάφορα είδη ξύλου όπως δρυ, πεύκο κλπ., άριστης ποιότητας. Τα διατηρούμε σε στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους για να μην βρέχονται και τα φέρνουμε στο χώρο σας συσκευασμένα ή χύμα.

Αγοράστε καυσόξυλα και φυσικά προσανάμματα για τζάκια και ξυλόσομπες σε πολύ οικονομικές τιμές. Η ευκολία την οποία θα λειτουργείτε το τζάκι ή τη ξυλόσομπά με προσάναμμα υψηλής ποιότητας θα σας εκπλήξει.

Λεύκα

 

Κάρβουνα

Πλεονεκτήματα κάρβουνου καλέμι:

– Παράγονται από άγρια ξύλα μεγάλου ειδικού βάρους από επιλεγμένες γεωγραφικές ζώνες ανά τον κόσμο.
– Έχουν μεγάλη διάρκεια και αντοχή στην καύση.
– Είναι κοσκινισμένα (2-12cm).
– Χωρίς υγρασία και ξένα σώματα.

Συσκευασία

Οι κλασσικές συσκευασίες είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικές και ασφαλείς, αποτελούμενες απο σάκους των 5, 10 και 15 κιλών. Ιδανικές για τον επαγγελματικό χώρο αλλά και το σπίτι.

Pellet

German Pellets. Γερμανικό πελλετ με τεχνολογία αιχμής από την «German Pellets GmbH»

H συνδυασμένη παραγωγική δυναμικότητα 14 εργοστασίων με έδρα την Γερμανία και ετήσια παραγωγή που ξεπερνάει το 1,3 εκατομμύρια τόνους, είναι σε θέση να καλύψει αρκετές χιλιάδες νοικοκυριά με υψηλής ποιότητας, φιλικά στο περιβάλλον pellet ακόμα για τις πιο απαιτητικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Το German pellet διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις ενώ η εταιρεία «German Pellets GmbH» έχει σαν πρωταρχικό στόχο την ενιαία παραγωγή και τη σταθερή ποιότητα.
Στην καύση του είναι εξαιρετικό πέλλετ, με πολύ καλή θερμιδική απόδοση και με ελάχιστα υπολείμματα στάχτης. Επιπλέον είναι από τα λίγα πέλλετ με τόσο ελάχιστο ποσοστό σε σκόνη μέσα στα σακουλάκια. Μειονέκτημα αποτελούν τα υψηλά μεταφορικά κόστη και κατ” επέκταση η τιμή, αλλά η εταιρεία καθώς επεκτείνεται σίγουρα θα μπορέσει να παρέχει πέλλετ σε πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Χαρακτηριστικά του German Pellet σύμφωνα με τα Ευρωπαικά πρότυπα ENplus DINplus German Pellets
Διάμετρος (mm) 6 ± 1,0 ή 8 ± 1,0 6 ± 1,0 ή 8 ± 1,0 7 ± 1,0 ή 8 ± 1,0
Μήκος (mm) 3,15 ≤ L ≤ 40 3,15 ≤ L ≤ 40 3,15 ≤ L ≤ 40
Θερμογόνος δύναμη (MJ/kg) 16,5 ≤ Q ≤ 19,0 16,5 ≤ Q ≤ 19,0 ≥ 18,0*
Περιεκτικότητα σε νερό (%) ≤10,0 ≤10,0 7,0 – 9,0*
Ποσοστό διύλισης (%) ≤1,0 ≤1,0 ≤ 1,0
Ποσοστό τριβής (%) ≤2,5 ≤2,3 < 1,5*
Ποσοστό στάχτης (%) ≤0,7 ≤0,7 < 0,5*
Θερμοκρασία αποσκλήρυνσης στάχτης (C) ≥1200 Δεν διευκρινίζεται ca. 1400
Ποσοστό συμπίεσης (%) ≤2,0 ≤2,0 ≤ 1,0*
Πυκνότητα (kg/m3) ≥600 ≥600 ≥ 600
Περιεκτικότητα σε θείο (%) ≤0,03 ≤0,03 ≤ 0,03
Περιεκτικότητα σε άζωτο (%) ≤0,3 ≤0,3 ≤ 0,3
Περιεκτικότητα σε χλώριο (%) ≤0,02 ≤0,02 ≤ 0,02